IMG_2734.jpg

 

Teen töitä useasti kotoa, työnantajallani on tämä kultainen mahdollisuus. Käytän sitä aika surutta hyväksi ja tosiasia on, että työnantaja siinä "voittaa", ainakin työajassa. Kone aukeaa normaalin aamuruuhkan juoksuttaman kiireen klo 8.00 sijasta jo monesti niin, että postit on ehtinyt jo 8.00 mennessä katsoa. Ja helposti tulee viidenkin aikaan vielä "kipastua" koneella kun joku tulee mieleen. Teen siis töitä tietokoneella ja sanonta "onko kiire vai tehdäänkö tietokoneella" on oikein tuttu. Tästä etätyöjärjestelystä sanoisin että molemmat voittaa. Näin saan myös ainakin tarkkailla, jos en olla läsnä, poikani aspergeria enemmän kuin tehdessäni töitä toimistolla.

Meillä on menossa nyt Jari Sillanpää kausi. Aiemmin oli Yö kausi ja sitä aiemmin muistan hyvin Fröpelin palikat kauden. Näitä kausia kuvaa useamman tunnin youtube/leikkikitara/soitto/laulu sessiot. Hyräilyä ja rummutusta ja laulua usein kahden laulun vaihteluilla tunnista toiseen. Tänä aamuna se on jatkunut ehkä 3 tuntia. Tunnistan hyvin Malagaan sekä Tanssii kuin john travoltan ja tiedän myös milloin siltsu aloittaa keikkailun, kuten aiemmin kerroinkin.

Onkohan poikani onnellinen nyt neljännen tunnin alkaessa (kyllä, on arki ja hän on koululainen, mutta koulusta on rokulipäivä yökoulun vuoksi) tätä soittelujaksoa? Miten se onnellisuus mitataan tai onko se jo sitä kun ei v..tuta. Ei koulu eikä kokeet. elämä ja olo vain soljuu ja murheet otetaan jokaiselle päivälle joko edellisen päivän aiheesta tai keksitään uusia. Murheettomia ei ole, mutta onko onnellisia? elokuisen diagnoositoimituksen jälkeen kun lääkitystä on muokattu piirun verran toiseen suuntaan, näkee hymyn, joka on ollut kadoksissa pitkään. Onkohan se onnellisuutta.

Kysymällä tämä arvoitus ei ratkea, vastaus on jotain ihan muuta kuin voisi odottaa, ja joka kerta se myös vaihtelee. Ja kuten vastaukseksikin saan, tarina ja päivät jatkavat kulkuaan. "No mimmoinen se olo nyt on, semmoinen kuin on"

 

Mutta..

Kyllä karaoke laitteet saa tenavat laulamaan. Eilenkin poitsu tuumas, kun laulettiin Tonnin Stiflat, että "lauletaanpa heti uudestaan kun siinä on se kirosana. en ehtiny sitä laulaa". Syistä viis, tenavista tulee rokkareita.