"On muuten kesä". Tivolissa pitäis päästä käymään. Ja tällä kertaa pitäisi ostaa jonkinlainen tivolilaite kesäleluksi. Tällä kertaa tämä toisella kertaa tuo. Kiinnostuksen kohteen asperissa huomaa monella tavalla. Tilastotietona, syventymisestä ja niinpäin pois. meillä sen huomaa romppeen määrästä. lattiasta kattoon on tavaraa. Ja ei, ei me rikkaita olla, ei me olla edes varakkaita, mutta kyllä meilä takapuoltapyyhitään ja keittiössä paperia kuluu ja näistäpä ne raaka-aineet kun pannaan vielä  pahvilaatikot lisäksi. Teippiä ja paperihylsyjä ja on laivaa junaa autoa maailmapyörää (se muuten pyöriikin) hiihtohissiä ja on muuten teippiä. Niitä teippinpalasia on mitä ihmeellisemmissä paikoissa. Jääkaapissa, sukissa, latttialla seinissä ja joskus katossakin. Jouluksi ostettu 15 teippirullan lahjat on aikaa sitten teipattu ja osa siitä on vieäkin jossain odottamassa löytäjäänsä. Sama, joka tapahtuu klemmareille, kukaan ei tiedä mihin ne menee, mutta niitä menee.

Kesäsuunnitelmista mainitsinkin sen laivareissun. Se on maksettu ja lomarahat sinne laskettu. pientä jännitystä kieltämättä on, että mitenhän se laivamatka menee, siinä kun olisi pelimies ja osaisi esittää tätä statistiikkaa yhtä vakuuttavasti kuin junien aikatauluja jo meillä lätkitään pöytään parkanosta mihin suuntaan tahansa, niin kertois, ettei laivat uppoa. Ja jos sanot edes ajatuksissasi, että "tai ei ainakaan niin että siitä jotta tuota.." - eikö koskaan? osataan kysyä, näkee ilmeisesti kulmakarvasta että ajatukset sanamuodoista menossa. "No tuota..." eeeeeeeiii. peli menetetty. näin se menee.

No niistä kesähankinnoista. Kuulemma keinu ois nyt hyvä. Kun kunnantontille ei saa puihin rimaa ja narua laittaa, mikä selitys menikin läpi, niin onneksi siihenkin tuli poitsulta hyvä vastine. "No, eikun kauppaan sitten vaan.."

Mutta kyllä me laivalle mennään, heti kun juhannusjuhlittu.